logo inec 3b

iGenium 2022

Participa a iGenium, el punt de trobada sobre l’enginyeria a Catalunya, impulsat per l’Institut d’Enginyers de Catalunya.

En aquesta edició, abordarem els nous reptes als quals hauran de fer front els enginyers a causa de l’actual situació geopolítica actual.

  • L’encariment del preu de l’energia i el gas obliguen els governs a buscar proveïdors i fonts d’energia alternatives.
  • La manca de matèries primeres, especialment al sector agroalimentari, presenta una situació inèdita al sector. El seu principal objectiu serà treballar per garantir el proveïment, sense deixar d’apostar per la sostenibilitat per complir amb les exigències del Green Deal europeu.
  • Posar fre a la deslocalització en la fabricació de components electrònics i tecnològics serà essencial per combatre l’actual escassetat del mercat.

Davant aquesta nova realitat, els enginyers jugaran un paper clau per garantir un proveïment ètic i equitatiu. Sabem que l’enginyeria sempre ha sabut créixer amb força davant situacions difícils, actuant per continuar aportant un innegable valor a la societat. Les seves solucions seran el motor per ajudar en aquesta circumstància, oferint una estabilitat molt necessària en aquesta etapa.

Compartirem els testimonis d’enginyers que han entès el seu paper en la crisi actual. Només ells poden crear solucions eficaces, centrades a resoldre els problemes reals de les persones. Per aquest motiu, volem posar en valor la seva tasca, mostrant quines són les accions que duen a terme per desbloquejar la problemàtica actual.

Si desitges formar part d’aquesta celebració dels valors de l’enginyeria, preparat!

[: