logo inec 3b

Bloon, viatges a l’espai proper en globus

L’empresa Zero2Infinity oferirà viatges a l’espai dins d’una càpsula que s’eleva amb un globus. El viatge no requerirà grans aptituds físiques i permetrà veure la Terra des de l’espai durant unes dues hores.

 

 

José Mariano López Urdiales és fundador i gerent de Zero2Infinity, una empresa fundada al 2009 a Barcelona que està treballant en el vehicle bloon. Es va graduar en enginyeria aeronàutica a la Universitat Politècnica de Madrid i en enginyeria espacial al Massachussets Institute of Technology. Ha format part de diversos projectes espacials a l’Agència Espacial Europea, entre d’altres. Va dirigir la Barcelona Aeronautics and Space Association (BAIE) abans de fundar zero2Infinity.

 

 Descarregueu la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla


Veure la Terra des de l’espai és una demanda cada cop més gran. L’empresa Zero2Infinity permetrà realitzar un viatge a l’espai amb un globus que puja el doble d’alçada que el d’un avió convencional, on ja és fosc i permet tenir una panoràmica del planeta des de l’espai. “El turisme comercial és una realitat i un negoci”, ha explicat el fundador de Zero2Inifinity, empresa situada a Rubí que vol ser una de les primeres en oferir vols regulars a l’espai.

 

López Urdiales ha explicat el seu projecte a través de la història d’una dona que veu l’anunci de bloon i visita l’agent de viatges que recull el seu interès i el personalitza al seu gust. Arribat el dia del viatge, es traslladada a l’aeroport on estigui la base de llançament, s’entrenarà per estar preparada pel vol, es relaxarà i anirà a dormir d’hora. Al dia següent, quan encara no hagi sortit el sol, començarà l’aventura: dins d’una càpsula, el globus comença a pujar, permetent veure les estrelles i la sortida del sol des de la càpsula sense haver de fer res. Després d’unes dues hores de pujada sostinguda, la viatgera espacial podrà estar durant dues hores contemplant la Terra des d’un punt ben alt. L’experiència finalitzarà amb un suau descens en la mateixa càpsula sense requerir cap esforç físic.

 

El preu actual d’un tiquet de turisme espacial costa 70.000 euros. López Urdiales xifra el de bloon en uns 110.000, tot i que pot baixar a mesura que avanci la tecnologia que utilitzen. Actualment s’estan fent diversos vols de prova amb prototips encara sense posar gent a la càpsula espacial. La que s’utilitzarà en el primer vol amb gent està en construcció.

 

Els seus responsables defensen el projecte de bloon respecte altres alternatives per pujar a l’espai perquè “amb aquest sistema hi ha molt poques limitacions d’edat i salut” ja que al utilitzar un globus no se sotmet als passatgers a cap acceleració. A més, López Urdiales destaca la seva seguretat: “És tot elèctric, amb materials de màxima qualitat i no hi ha cap risc d’explosió”. També apunta que no fa cap soroll ni provoca cap efecte negatiu ni al medi ambient ni a l’espai.