logo inec 3b

iGenium 2014

 Descarregar la crònica de l’acte

 

Enginyeria de producció hortícola

Diego Calamonte ha presentat el projecte d’instal·lació d’una indústria elaboradora de productes hortícoles de IV Gamma amb una capacitat de producció anual de 2.400 tones  situada en el terme municipal de Gualba (Barcelona).

Posted in iGenium 2014, Projectes Kosmos | Comentaris tancats a Enginyeria de producció hortícola

Pont sobre el riu Flumen

La creació d’un pont sobre el riu Flumen a la localitat de Monrepós (Osca). Aquest és el projecte final de grau d’Alfredo Bronchal.  La construcció pertany a l’autovia Mudéjar A-23 en el tram entre Arguís-Alto.

Posted in iGenium 2014, Projectes Kosmos | Comentaris tancats a Pont sobre el riu Flumen

Simulació del règim natural d’incendis als massissos dels Ports de Tortosa-Beseit i de Pàndols-Cavalls

El projecte d’Aniol Ferragut vol lluitar contra la manca de gestió davant els incendis i la poca capacitat de reacció que li queda a la natura per refer-se dels continus episodis derivant amb un problema de desertificació.

Posted in iGenium 2014, Projectes Kosmos | Comentaris tancats a Simulació del règim natural d’incendis als massissos dels Ports de Tortosa-Beseit i de Pàndols-Cavalls

Anàlisi d’estabilitat en mineria subterrània per a càmeres i pilars

El projecte presentat per Luis Jesús García-Muñoz parla de l’estabilitat de la mina “Xauxa”, una explotació subterrània de marbre per a ús industrial a la ciutat de Gualba (Baix Montseny).

Posted in iGenium 2014, Projectes Kosmos | Comentaris tancats a Anàlisi d’estabilitat en mineria subterrània per a càmeres i pilars

Estudi del disseny i comportament de veles rígides en vaixells amb finalitats energètiques

El projecte final de grau d’Aleixendri s’anomena bound4blue, un vaixell amb un innovador sistema de veles rígides configurables a través d’estructures inflables. A la vegada, el sistema combina la velocitat del vent i l’electròlisis de l’aigua del mar per produir hidrogen i oxigen d’una manera escalable i eficient, oferint així un doble atractiu als inversors. 

Posted in iGenium 2014, Projectes Antropos | Comentaris tancats a Estudi del disseny i comportament de veles rígides en vaixells amb finalitats energètiques

Disseny d’un Vehicle Aeri no Tripulat per a transport de petites càrregues

Un petit vehicle aeri (un drone) senzill de mantenir i de baix cost per actuar en l’àmbit humanitari. Aquest és el projecte desenvolupat per Rodrigo Álvarez, que està ideat especialment pel trasllat de petites càrregues de medicaments a punts remots.

Posted in iGenium 2014, Projectes Antropos | Comentaris tancats a Disseny d’un Vehicle Aeri no Tripulat per a transport de petites càrregues

Formula Student

La Formula Student és una competició interuniversitària a nivell mundial de gran prestigi en la que participen equips d’escoles d’enginyeria d’arreu del món amb prototips de vehicles monoplaça.

Posted in iGenium 2014, Projectes Antropos | Comentaris tancats a Formula Student

Interfície per l’accés a plataformes digitals per persones amb discapacitat

El projecte desenvolupat per Eva Font, presentat avui per Gemma Hornero, és una interfície adreçada a persones amb discapacitats motores i dificultats de comunicació per controlar ordinadors, tauletes i telèfons mòbils d’una manera senzilla, còmoda i econòmica.

Posted in iGenium 2014, Projectes Antropos | Comentaris tancats a Interfície per l’accés a plataformes digitals per persones amb discapacitat

Robdos Underwater Robotics Startup

Robdos es una startup de base tecnològica nascuda aquest mateix any. Actualment centra els seus esforços en el desenvolupament d’un prototip comercial de planejador submarí que s’ha perfeccionat i professionalitzat en els últims mesos després de guanyar un concurs universitari fa dos anys. 

Posted in iGenium 2014, Projectes Antropos | Comentaris tancats a Robdos Underwater Robotics Startup

Oportunitats i noves perspectives en la gestió de carreteres

Els reptes de futur de les carreteres passen per millorar la informació, la intermodalitat i l’adaptació al vehicle elèctric. La gestió compartimentada de la xarxa de carreteres complica les actuacions.

Posted in iGenium 2014 | Comentaris tancats a Oportunitats i noves perspectives en la gestió de carreteres