logo inec 3b

Anàlisi d’estabilitat en mineria subterrània per a càmeres i pilars

El projecte presentat per Luis Jesús García-Muñoz parla de l’estabilitat de la mina “Xauxa”, una explotació subterrània de marbre per a ús industrial a la ciutat de Gualba (Baix Montseny).

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

L’objectiu del projecte és analitzar les condicions geotècniques i geomecàniques del massís rocós en la zona d’extracció, així com el comportament i estabilitat del Nivell Mitjà-Sot2 de tota la mina i dels seus tallers d’explotació.

Amb el treball de García-Muñoz s’han obtingut valuosos resultats en diferents temàtiques com les diferents propietats mecàniques de les discontinuïtats, la geomecànica del massís, el càlcul d’estabilitats dels pilars, els anàlisis dels esforços al voltant de les càmeres i els pilars i la influencia de l’aigua del subsòl.

El treball ha finalitzat amb una sèrie de recomanacions per tal de fer la mina “Xauxa” més eficient i productiva.  Aquesta mina és la primera a Catalunya que va aconseguir el certificat de sostenible. 

Luis Jesús García-Muñoz, Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa EPSEM-UPC