logo inec 3b

Construcció i exportació de vaixells

La d’Aresa es la historia d’una empresa familiar que opera a nivell internacional trobant en l’exportació la clau de la seva supervivència.

 

 

Pol Montolío és Arquitecte Naval i Enginyer Marí. Ha treballat en la indústria de la construcció naval durant 8 anys com a director tècnic , assessor i consultor. L’any 2008 , va passar a ser el director de la fàbrica del grup durant 3 anys abans de començar a dirigir el departament tècnic de Grup Aresa Internacional al 2011.

 Descarregueu la crònica en PDF  | Descarregar presentació

El grup Aresa, dedicat a la industria naval, és un exemple de la importància de l’exportació en l’economia catalana. Arrelats a Arenys de Mar des de fa més de 50 anys anualment aconsegueix 27 milions d’euros gràcies a les seves exportacions.

De fet, és una empresa familiar que necessita de l’exportació per poder prosperar, donant una empenta privada al sector. Si no fos per la internacionalització i la exportació l’empresa hauria d’haver tancat les portes fa anys. S’exporta, per tant, per qüestió de supervivència.

Van copsar la necessitat de certs països en aquest sector basant-se en el perill de la pirateria i la necessitat de vigilància, el transport de professionals del mar i l’explotació de recursos marins, bàsicament pesca. En tots aquests aspectes, Aresa opta per una solució global on l’embarcació és només una part de tot el servei que donen.

En el seu últim projecte a Camerun van vendre 17 unitats de 6 models de vaixells. Però el potencial d’Aresa no es basa només en oferir una embarcació de qualitat competitiva en el mercat, sinó en oferir bons programes de formació, manteniment i recuperació de la flota existent. Per exemple, els tècnics camerunesos van fer uns primers cursos a Catalunya i, després, Aresa els va formar al seu país d’origen per tal que siguin completament autònoms. Es tracta d’acompanyar al client en tot el recorregut del producte.

La seva filosofia mira d’aportar productes d’un alt valor afegit per tal de poder competir amb les grans empreses del sector naval. Per tal d’aconseguir-ho compten amb un equip propi multidisciplinar i la col·laboració d’experts, fet clau per ser competitiu. Busquen empreses externes especialitzades en canals virtuals, elements finits, electrònica i disseny, entre altres temàtiques.