logo inec 3b

Disseny d’un Vehicle Aeri no Tripulat per a transport de petites càrregues

Un petit vehicle aeri (un drone) senzill de mantenir i de baix cost per actuar en l’àmbit humanitari. Aquest és el projecte desenvolupat per Rodrigo Álvarez, que està ideat especialment pel trasllat de petites càrregues de medicaments a punts remots.

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

El prototip dissenyat per Álvarez pot aterrar i enlairar-se en vertical i es caracteritza per la seva alta reparabilitat i amb una estructura que l’aïlli de vibracions. El disseny desenvolupat compta amb quatre hèlixs amb un concepte multi-rotor, un motor trifàsic amb bateries de liti –similar al dels telèfons mòbils- i incorpora fusibles mecànics utilitzant fusta per protegir l’electrònica en cas de fallida. 

Actualment s’estan fent proves de vol amb el prototip per determinar el seu correcte funcionament i la viabilitat sobre el terreny, en tasques humanitàries a l’Amazones.

Rodrigo Álvarez, Universidad Pontificia de Comillas