logo inec 3b

Enginyeria de producció hortícola

Diego Calamonte ha presentat el projecte d’instal·lació d’una indústria elaboradora de productes hortícoles de IV Gamma amb una capacitat de producció anual de 2.400 tones  situada en el terme municipal de Gualba (Barcelona).

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

Els productes hortícoles de IV Gamma són hortalisses fresques processades mitjançant operacions de selecció, neteja, pelat i/o tallat, rentat i envasat, llestes per a ser consumides. 

El projecte comença amb un estudi de mercat per a la definició de la capacitat productiva d’aquests productes, continua amb la definició i disseny del procés productiu i tecnològic, després es realitza el disseny en planta i enginyeria de les obres i instal·lacions i finalment per el pla d’execució i viabilitat econòmica.

De fer-se realitat el projecte de Calamonte, la innovadora planta aconseguiria reduir els costos de producció d’aquest tipus de producte. La intenció seria aconseguir la quantitat de producció esperada en un termini de tres anys. Per fer realitat el projecte es necessiten més de 9 milions d’euros.

Diego Calamonte, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària – Universitat de Lleida