logo inec 3b

Formula Student

La Formula Student és una competició interuniversitària a nivell mundial de gran prestigi en la que participen equips d’escoles d’enginyeria d’arreu del món amb prototips de vehicles monoplaça.

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la UPC participa des de fa set anys en la competició amb un equip de 33 estudiants, liderat actualment per Carla Àlvarez i Guifré Vendrell. Els estudiants han de dissenyar, construir i competir amb el vehicle participant a la Formula Student. Els joves implicats treballen tots els aspectes, des de l’electrònica, l’aerodinàmica i el xassís fins al marketing.

Els primers anys es van fer cotxes amb motors de combustió però des de fa tres han canviat a tracció elèctrica. L’últim model creat pels estudiants és el CAT07e, un cotxe 100% elèctric. L’equip ja està treballant en el CAT08e, un cotxe totalment renovat que tindrà un nou tren de potència, una electrònica més fiable, un monocasc integral de fibra de carboni i amb una millora de l’aerodinàmica per fer el vehicle més competitiu, més fiable i més fàcil de mantenir.

Carla Àlvarez i Guifré Vendrell, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona – UPC