logo inec 3b

Interfície per l’accés a plataformes digitals per persones amb discapacitat

El projecte desenvolupat per Eva Font, presentat avui per Gemma Hornero, és una interfície adreçada a persones amb discapacitats motores i dificultats de comunicació per controlar ordinadors, tauletes i telèfons mòbils d’una manera senzilla, còmoda i econòmica.

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

A través d’uns sensors que es poden posar a diferents parts del cos com el cap, el coll o el braç, la persona discapacitada mou el cursor i utilitza aplicacions determinades de manera senzilla. Els seus creadors destaquen que l’adaptació de la interfície es fa a partir d’un calibratge mínim per part de l’usuari i després és fàcil acostumar-se.

L’ús pràctic es pot traduir en la utilització d’aplicacions de jocs com Angry Birds i Candy Crush però també per enviar un missatge, escriure un correu electrònic, accedir a xarxes socials  o tocar el piano virtualment. Ja s’ha validat en telèfons mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android, ordinadors amb Windows i smart TV. 

Eva Font, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona – UPC