logo inec 3b

Pont sobre el riu Flumen

La creació d’un pont sobre el riu Flumen a la localitat de Monrepós (Osca). Aquest és el projecte final de grau d’Alfredo Bronchal.  La construcció pertany a l’autovia Mudéjar A-23 en el tram entre Arguís-Alto.

 

 

 Descarregar la crònica en PDF   |  Descarregar presentació en pantalla

Després d’estudiar diferents variables a través d’un estudi multidisciplinar que ha tingut en compte factors ambientals i socials, entre altres, el projecte adaptat final és un pont pòrtic amb dos pilars inclinats que estan encastat amb el tauler.

El pont estaria composat per un vano central i dos vanos laterals. Té unes dimensions de 60 metres entre estreps i una alçada de 10 metres. El tauler està format per una biga artesa prefabricada i una llosa de formigó.

L’obra final proposada per Bronchal és respectuosa amb el medi ambient de la zona i lliga estèticament amb la resta de construccions que hi ha en aquesta localització. 

Alfredo Bronchal, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals y Ports de Barcelona