logo inec 3b

Simulació del règim natural d’incendis als massissos dels Ports de Tortosa-Beseit i de Pàndols-Cavalls

El projecte d’Aniol Ferragut vol lluitar contra la manca de gestió davant els incendis i la poca capacitat de reacció que li queda a la natura per refer-se dels continus episodis derivant amb un problema de desertificació.

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

El terreny estudiat en aquest cas han estat els massissos dels Ports de Tortosa-Beseit i de Pàndols-Cavalls. S’ha realitzat mitjançant el simulador d’incendis FARSITE, que desenvolupa un seguit d’ignicions reals provocades per llamps, deixant-les propagar lliurement amb les condicions meteorològiques del moment sense tenir en compte la intervenció dels mitjans d’extinció.

Una de les conclusions és que més del 80% de la superfície crema en baixa intensitat i, per tant, es beneficiós per la natura.  Aquests simuladors s’han utilitzant per estudiar altres zones i casos, com els grans incendis de l’Empordà. 

Aniol Ferragut, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària – Universitat de Lleida