logo inec 3b

iGenium’13: Tecnologies elèctriques aplicades als cotxes de carreres

Quimera ha aconseguit establir un model de negoci innovador basat en les sinèrgies entre professionals molt diferents amb un objectiu comú. El resultat és un cotxe de carreres ecològic amb un projecte empresarial econòmicament sostenible.

 

 

Pablo Coll i Trius és economista amb més de deu anys d’experiència en l’àmbit financer. S’ha especialitzat en la gestió de costos i té un profund coneixement del sector de l’automoció. Ha desenvolupat la seva carrera i experiència a empreses com Bentley Motors i Seat al grup Volkswagen. Ha ocupat els càrrecs de director financer de projectes a Bentley Motors i va estar al capdavant de la implementació de la estratègia de costos de la línia de productes GT Continental.

 

 Descarregueu la crònica en PDF 


La importància de dotar d’una viabilitat real als projectes creats és una de les màximes amb les que parteix Pablo Coll, director de desenvolupament de negocis de Quimera. Segons Coll, “els enginyers han de pensar en com fer els projectes realitzats, no només en crear-los”. En aquest sentit, ha assenyalat que el 2% de les patents mundials són catalanes, però molt poques veuen la llum, fet que considera que “s’ha de canviar urgentment”.

 

Quimera, empresa espanyola responsable del cotxe de carreres ecològic més ràpid del món, estructura els seus  projectes pensant des del primer minut en com fer-los realitat un cop ideats. Coll ha explicat que tenen una estructura circular per als nous projectes on la clau és reunir a professionals de diferents sectors, aportant cadascú allò que doni al final una visió de conjunt.

 

Diferents empreses d’àmbit internacional s’han interessat per la tecnologia de Quimera aplicada als cotxes de carreres. Un cotxe de 700 cavalls i amb tres motors elèctrics va ser la punta de llança de Quimera amb el que es van presentar en el sector.  Coll ha explicat que algunes de les primeres persones que van veure els prototips dels cotxes de Quimera “van pensar que això mai seria possible”. Ara, la satisfacció és doble al veure que els cotxes funcionen i, a més, són “completament viables”, segons el director de desenvolupament de negocis de l’empresa. Tot i això, no ha estat un camí de roses i un dels principals entrebancs que han hagut de superar per fer-lo possible és l’emmagatzematge de l’energia en la competició.

 

Un dels projectes de futur de Quimera és l’organització d’una  competició exclusiva per a cotxes que funcionin 100% amb energies renovables. L’objectiu d’aquesta acció és “demostrar que els cotxe renovables també poden funcionar a les ciutats”.

 

 “No hem de plantejar com faríem o com podríem fer les coses, sinó que hem de plantejar els projectes com si es poguessin fer demà”, ha conclòs Coll basant-se en la seva experiència personal a Quimera.