logo inec 3b

Robdos Underwater Robotics Startup

Robdos es una startup de base tecnològica nascuda aquest mateix any. Actualment centra els seus esforços en el desenvolupament d’un prototip comercial de planejador submarí que s’ha perfeccionat i professionalitzat en els últims mesos després de guanyar un concurs universitari fa dos anys. 

 

 

 Descarregar la crònica en PDF | Descarregar presentació en pantalla

Actualment estan desenvolupant un prototip comercial d’uns 2 metres i 70 kg. Les principals innovacions d’aquest vehicle autònom no propulsat respecte el que ja hi ha al mercat és un disseny hidrodinàmic millorat, un increment de la seguretat en les missions i una reducció de costos significativa, amb un cost inicial de producció molt baix. El dispositiu presentat per Hugo Ramos també es caracteritza per ser fàcil d’utilitzar i molt silenciós, obrint-se així a altres camps més enllà de l’oceanografia remota com poden ser aplicacions militars.

Actualment es troben buscant inversors per acabar de desenvolupar la primera unitat comercial de planejador submarí dissenyat i produït a Espanya. Ramos reconeix que aquesta part és un procés llarg i difícil pels emprenedors. Mentrestant, participen en projectes de robòtica marina i similars per autofinançar-se.

Hugo Ramos,

Escuela Técnica Superior de Ingenieros Navales y Oceánicos de la Universidad Politécnica de Madrid